Project Draagkracht

In mijn zwangerschap veranderde mijn hele wereld. Mijn hart explodeerde haast van liefde voor het lief klein meisje in mijn buik. Maar hoe moest ik het gaan doen? Er gebeurde intern van alles met mij en ook extern veranderde er veel. En hoewel de reguliere zorg best wat ondersteuning biedt, mist er wat mij betreft een belangrijk onderdeel in dat fundament dat je bouwt voor je kindje: zelfontwikkeling. Mentaal krachtig zijn. Dat bieden wij met Project Draagkracht.

Zwangerschap, het begin van een nieuw leven.

Project Draagkracht is ontstaan vanuit een passie om de nieuwe generatie beter te maken. We vinden het belangrijk dat een moeder en haar gezin niet alleen de draagkracht heeft om fysiek haar kind te dragen, maar ook mentaal deze kracht heeft. We willen de nieuwe generatie een sterke basis meegeven en dat doen we bij de bron van deze generatie: de ouders. Sterkere ouders maken sterkere kinderen. Zodat zij die draagkracht door kunnen zetten van generatie op generatie.

Per maand worden er gemiddeld 15.000 vrouwen zwanger. Per jaar zijn dit er ongeveer 180.000. Depressies voor, tijdens en na de zwangerschap komen vaak voor. Onze kinderen zijn hier de dupe van. Ze creëren gedragspatronen die helemaal niet van hen zijn, maar van de moeder. Stress en depressie hebben een slechte invloed op het kind.

Met project Draagkracht helpen we vrouwen die zwanger zijn en hun gezin om zich bewust te worden van onbewuste gedragspatronen. Dit zorgt ervoor dat angst en onzekerheid verdwijnt en plaatsmaakt voor liefde en vertrouwen. Precies wat een kind verdient.

Ook de vader heeft hier een belangrijke rol en wordt meegenomen in dit proces. Ook hem leren we bewuster gedrag aan en leren we hun vrouw te gaan begrijpen in dit proces.

Zo bouwen we aan een evenwichtiger gezin dat sterker en liefdevoller samenleeft.

Doe je mee?