Masterclasses & Groepstrainingen

Esther Marks

Het begon met spreekbeurten. Al mijn klasgenoten vonden het verschrikkelijk, dat praten voor de klas. Ik vond het geweldig. Mijn leven lang heb ik geroepen dat ik voor groepen wil staan. Wil inspireren en mijn verhaal wil vertellen om te verbinden. Vanuit die drive ontwikkelde ik deze dienstverlening. Ik heb je iets te vertellen en het liefst deel ik dat met zoveel mogelijk mensen. Luister je mee?

Masterclasses en groepstraining, in groepsverband leren hoe het ook anders kan…

Masterclasses

Een middag vol inspiratie en motivatie over de onderwerpen die ik ook in mijn één-op-één trainingen deel. Hoe stel je grenzen? Waarom laten we ons zo enorm beïnvloeden door anderen? Wat vertelt ons brein en waarom werkt ons lichaam soms zo tegen? Wat is de reden dat we met z’n allen zo overspannen raken op de werkvloer en beter nog: hoe voorkomen we dat we overspannen raken?

Groepstraining op maat

Elke organisatie loopt tegen bepaalde thema’s aan. In de vele gesprekken die ik heb gevoerd met de organisaties in Zeeland, viel het me op dat elk bedrijf een bepaald thema heeft op het gebied van personeelsmanagement.

  • Bedrijven die groeien, ervaren groeipijn en weerstand onder hun werknemers.
  • Bedrijven die veel met cliënten werken, ervaren agressie op de werkvloer.
  • Bedrijven die in grote teams werken, ervaren communicatieproblemen onderling en lijken slecht naar elkaar te luisteren.
  • Bedrijven met een hoog verzuim ervaren de moeilijkheid in het vinden van een oplossing met elkaar. Met arbeidsconflicten en ontslag als ernstig gevolg.

Dat, en nog veel meer voorbeelden kan ik met je delen.

En wat hebben al deze thema’s met elkaar gemeen? Ze komen allemaal voort uit het tekort aan bewustzijn over zichzelf. Ze ervaren allen blinde vlekken die moeilijk te zien zijn als je niet weet dat ze er zijn. We zien de problemen wel, maar hoe lossen we ze op? Geen enkele oplossing die je bedenkt, lijkt een manier te zijn die voor alle partijen werkt.

In de groepstraining wordt er ingezoomd op dat thema en worden die blinde vlekken zichtbaar. Startend met een onderzoekend gesprek maken we inzichtelijk waar jullie bedrijf tegenaan loopt. De onderwerpen die hieruit voortkomen, worden gebruikt om een groepstraining te organiseren.

Die groepstraining is interactief. De groep wordt meegenomen, geconfronteerd met gedrag en vervolgens handvatten aangereikt om dit gedrag te verbeteren.

Vragen? Meer weten? Contacteer me en we kijken wat bij uw bedrijf past. Wat hebben jullie nodig? Waar zit de frustratie? En mooier nog: hoe lossen we het op?

Plan het gesprek in!